Discos

Andanes

Categoria:

Descripció:

Diu Pere Rovira -un poeta que aprecie molt- que viatgem per oblidar, per curar-nos d’un mal any o d’una mala nit, per esborrar una cara que hem vist massa, o una cara que ja no veurem més, per no saber qui som, per trobar espills nous. I viatgem per tornar a casa. No sempre viatgem per ser feliços. Potser esperem que el viatge siga una mort curta i inofensiva, un suïcidi benèvol que ens farà ressuscitar en una habitació d’hotel, sense cap més obligació que contemplar la reproducció d’una pintura de Monet que penja de la paret, aquella de les flors surant en l’aigua de l’estany, sense cap més obligació que escoltar la pluja mentre esperem que arriben les cançons.
Aquestes són les cançons que vaig trobar en el viatge.

I Manel Rodríguez-Castelló ha escrit:
El viatge de Rafa Xambó pot començar entre el fred dels dies curts de l’hivern de Glasgow, mentre sent davallar bocins de memòria per les aigües del Clyde, i acabar amb la tornada a casa a València, ciutat dels clarobscurs, país de derrotes i també d’esforçades esperances.
Sense defallença, sempre amb la cançó a flor de llavis, sempre amb la paraula per bandera i la guitarra en bandolera, sempre compromès amb una revolta que no renuncia a l’alegria, i això que ens n’emportarem per davant.
I encara és àvid d’horitzons, personals i col·lectius, per batre. I mentre hi haurà cançons, hi haurà esperances.