Discos

t’estimo tant Sonets de Shakespeare

Categoria:

Descripció:

Amb el concurs de Matthieu Saglio al violoncel i Salva Vázquez al piano, el nostre cantautor ha fet ara una lectura neta i matisada dels vells mots shakespereans, traduïts per Txema Martínez. […] Com es deduïa del magnífic article que ha escrit en aquest periòdic Enric Sòria sobre Lou Reed (“El cantautor salvatge”), una bona música, amb una bona lletra, suposen una incidència memorable en el nostre ànim, i per això una musicació digna de Shakespeare és un propòsit ambiciós i oportuníssim.
Joan Garí. El País_CV (blocs) 06-11-2013

Una joia poeticomusical per a immenses minories, una manera diferent per als qui temen tant als llibres de poesia d’acostar-se als sonets d’un monstre de les lletres. Un luxe cultural per a un país que està a un pas de la suspensió de pagaments […] Una resposta a les agressions culta, elegant, universal, magnífica, d’un home que no tem la lluita cos a cos contra la immoralitat.
Manel Alonso. Diari gran.cat – 12/11/2013

Encara avui els sonets de Shakespeare són un instrument per a la reivindicació. Sembla que Shakespeare no tenia massa manies amb el gaudi de la carn i les seues paraules, cantades per Xambó, sonen com al reivindicació del dret al propi cos, a la llibertat sexual i el dret a estimar com cadascú vulga i a qui vulga. I, segons diuen els crítics, si escolteu el disc, s’hi trobareu amb el treball més madur i refinat del cantant.
Voro Vendrell, Levante EMV – 18/11/2013

És un producte insòlit, interessant, original i que va molt bé, perquè és una forma també de connectar amb Shakespeare de manera amena i atractiva. Recomano el disc de Rafa Xambó.
Joan Manuel Tresserras. Els matins de TV3 – 22/11/2013

T’estimo tant (Comboi Records) és un treball sense data de caducitat, i no només per la importància dels textos del literat universal. Li augurem llarga vida pel potencial que adquirirà en cada concert […] Perquè el producte, a l’escenari, no té fissures.
Vicent Xavier Contrí. Saó (núm. 388) – desembre 2013

La bellesa de T’estimo tant, 12 sonets de Shakespeare traduïts per Txema Martínez i convertits en cançons per Rafa Xambó, en un cd ple d’una expressivitat densa, quan cal abrupta, però molt més sovint entotsolada. Una cosa exquisida i, com hauria dit Espriu, eminentment antiprimària. Xambó, que entre altres coses és un cantautor veterà i ben foguejat, se’ns mostra ací en plena maduresa.
Enric Sòria“Quadern”, El País (12-XII-2013)

Els romàntics en gaudiran molt i els deixarà amb el sospir al cor, si el somni de l’amor els ha triat, els tria o els triarà.
Helena M. Alegret, Enderrock, (núm. 219) – gener 2014